Autor: Daisy Pello, finantsuudised.ee juht • 27. september 2021

IuteCredit juht Tarmo Sild: “Balti mulli” ühendamine muu Euroopaga keeruline

Seoses 23. septembril meedias kajastatud uudisega, et IuteCrediti uued võlakirjad jõuavad Tallinna börsile, andis IuteCrediti juht Tarmo Sild finantsuudiste teemaveebile kommentaari seoses protsessi ja olukorraga.
IuteCrediti juhatuse liige Tarmo Sild.
Foto: LIIS TREIMANN

"Meie võlakirjad on seni olnud noteeritud Frankfurdi börsi põhinimekirjas, aga Eesti jaeinvestoritel on Frankfrudi börsile võimatu ligi pääseda. Käimasolev emissioon lahendab olukorra ja sellepärast taotleme praegu emiteeritavate võlakirjade noteerimist nii Frankfurdi kui Tallinna börsil. Tallinna börs on teinud ka juba tingimusliku otsuse võlakirjade noteerimise osas," sõnab Tarmo Sild. ta lisab, väljakutseid oli pigem seetõttu, et nende uued võlakirjad noteeritakse kahel börsil. Võlakirjadega arveldamise juures on kasutusel palju eri tehnoloogiaid ja süsteeme, mis tuleb panna omavahel ühilduma. "Seepärast oli “Balti mulli” ühendamine muu Euroopaga keeruline, aga oleme saanud hakkama," arutab Sild.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077