Autor: Finantsuudised.ee • 9. november 2021

Eesti maksusüsteem konkurentsivõimet hinnati taaskord

USA mõttekoda Tax Foundation avaldas hiljuti raporti Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) riikide maksude konkurentsivõimest.

„Globaliseerunud maailmas on läbipaistev ja õiglane maksusüsteem üks olulisemaid kaalukeeli ettevõtjale, kes mõtleb äri rahvusvahelisele laiendamisele või tagasi toomisele Euroopasse. Eesti maksusüsteem toetab vaba ettevõtlust ja vähene bürokraatia annab võimaluse keskenduda maksimaalselt oma toodete ning teenuste arendamisele, mis on tugev konkurentsieelis,“ ütles Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt.

Juba kaheksandat aastat järjest troonib raporti esikohal Eesti. Kohaliku maksusüsteemi tugevustena tuuakse teiste seas esile maamaksu sõltumatust sellel paikneva kinnisvara väärtusest ja 20% ettevõtete tulumaksu, mis rakendub üksnes kasumi väljavõtmisel.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077