Autor: Arenguseire Keskus • 16. november 2021

Arenguseire: maksusüsteem vajab ülevaatust

Eesti seisab silmitsi maksubaase ja -laekumisi kahandavate trendidega, samas kui rahvastiku vananemine toob kaasa sotsiaalkulude kasvu 2,5 miljardi euro võrra järgmise 15 aasta jooksul, teatab Arenguseire Keskus.
Arenguseire Keskuse juhataja Tea Danilov.
Foto: Raul Mee

„Riigil on vaja tulevikus enam tulusid, et vastata vananeva ühiskonna vajadustele,“ ütles Arenguseire Keskuse juhataja Tea Danilov. „Kui praegu moodustab tööjõu maksustamine poole Eesti maksutuludest, siis tööealise rahvastiku vähenedes see maksubaas väheneb. Lisaks vähendab tööjõumaksude laekumist ettevõtluse vormis töötamise üha laialdasem levik. Ajutiselt kasvab küll tulu keskkonnamaksudest, kuid keskkonnaheite vähenemisega kuivab seegi kokku.“

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077