Autor: Finantsuudised.ee • 18. november 2021

Eesti inimesed maksavad interneti eest rohkem kui lähiriikide elanikud

Interneti püsiühenduse hinnad on Eesti eraklientidele kuni 3,5 ning äriklientidele kuni 9 korda kõrgemad kui teistes Balti riikides, selgub Tele2 tellitud ning konsultatsioonifirma Civitta korraldatud mobiilse ja fikseeritud lairibateenuste hinnastamise uuringust.
Interneti püsiühendus pole Eestis kuigi soodne.
Foto: Raul Mee

Tele2 Eesti juhi Chris Robbinsi sõnul paluti lairibaside hinnastamises suurema läbipaistvuse loomiseks appi Civitta Eesti, kes jääb Tele2 palvel regulaarselt analüüsima mobiilse ja fikseeritud lairibateenuse hinnastamist Läänemere regioonis. Uuring vaatab ja võrdleb mobiilsete ja fikseeritud lairibatoodete hinnapakkumisi Eestis ning Balti ja Skandinaavia riikides. Eristamise aluseks on uuringus mobiilsete teenuste puhul lubatud andmemaht ning fikseeritud teenuste puhul allalaadimiskiirus. Võrdlusesse on võetud iga turu kolm parimat pakkumist.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077