Autor: Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 7. detsember 2021

Peaökonomist Tõnu Palm: talv tuleb raske, edasi on oodata positiivsemaid noote

Luminor peaökonomist Tõnu Palm
Foto: Raul Mee
„Maailma majanduses on täna põnevad arengud. Energia kõrged hinnad ja globaalsed allhankeahela probleemid on hetkel jahutamas majandust eeskätt Hiinas ja Jaapanis, eriti on tunda seda Jaapanis, mis sõltub suurel määral autode ekspordist. Samas lubab USA majanduse 3-protsendiline kasv kolmandas kvartalis vaadata optimistlikult uude aastasse,” ütles Luminori peaökonomist Tõnu Palm Äripäeva Raadio saates „Finantsuudised fookuses”.

Euroopat vaadates on majandust rohkem jahutamas teenuste sektor kui töötlev tööstus, mis tähendab, et majanduse mootor on tugev ja ka Eesti majanduse tööturg näitab paranemist. Palmi sõnul oodatakse, et inflatsiooni kergitanud energiahindade panus teeb lõpuks ikkagi inflatsiooni veidi mõõdukamaks ning siin võiks olla abiks see, et läbi Valgevene ja Poola on hakanud rohkem Venemaalt Euroopasse gaasi tulema. „Tahaks tõesti loota, et gaasi osas on hinnatipp möödas, mis tähendaks ka elektrienergiahindadele positiivset mõju ja leevendust. See lisaks tulevikule positiivse alatooni, seda enam, et paljude ettevõtete töö on olnud takistatud.”

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077