Autor: Madis Aben • 2. detsember 2021

Majandus taastub vaatamata hinnatõusule kiiresti

Kolmandas kvartalis panustasid aastasesse kasvu enim tegevusalad, kus langus oli eelmisel aastal suurem. Majanduse struktuuri muutus jätkub: info-side ja tervishoiu osakaal kasvab. Tarbijate kindlustunne on taastunud ja vabanenud pensioniraha on tarbitud kiires tempos. Kiirenenud hinnatõus pidurdas siiski majanduse reaalkasvu, mis aeglustus 8,6 protsendini, kirjutab rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna analüütik Madis Aben.
Rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna analüütik Madis Aben.
Foto: Liis Treimann

Alates teisest kvartalist on Eesti SKP kasvu andnud jõulise panuse taas ettevõtlussektor. Valitsussektori tegevusalade panus, mis esimesel poolaastal oli oluline, on selgelt vähenenud. Pärast aastatagust järsku langust toetasid kolmandas kvartalis majanduskasvu jõuliselt ehitus ja kinnisvarasektor, mis aasta tagasi kogesid kasumite vähenemist.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077