Autor: Villu Zirnask • 10. detsember 2021

Ettevõtja omand ei ole Venemaal kaitstud ega hakka niipea olema

Kuna Venemaal õigusnorme ei austata, ei pruugi praegu kehtivad õigusaktid Venemaal omandiõigust (nii, nagu see on tagatud Euroopa inimõiguste konventsiooniga) piisavalt tõhusalt kaitsta, kirjutab Maren Krimmer novembris Tartu ülikoolis kaitsmisel olnud doktoritöös.
Villu Zirnask, majandusajakirjanik, Finantsjuhtimise Infolehe kaasautor

Krimmer kirjutab töös pealkirjaga „Rahvusvahelistel lepingutel põhinev omandiõiguste kaitse konstitutsiooniliste piirangutega: kaasaegse Venemaa juhtum“, et viimastel aastatel on rahvusvaheline meedia pööranud tähelepanu eelkõige Venemaal toimuvale kodaniku- ja poliitiliste õiguste piiramisele, vähem tähelepanu saab omandiõigus. Siiski on mõnikord tähelepanuta jääv omandiõigus Krimmeri sõnul selles loos oluline peatükk.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077