Autor: Finantsuudised.ee • 14. detsember 2021

Eesti elanike maksutahe kasvas kolmandat aastat järjest

Eesti elanike maksutahe paranes kolmandat aastat järjest, selgus maksu- ja tolliameti (MTA) tellitud uuringust. 91% elanikest tunneb, et maksude tasumine on nende kui kodanike tähtis kohus, ning 93% elanikest tasub enda sõnul maksud alati korrektselt ära.
Maksu- ja tolliameti uuring näitas, et enamik inimesi maksab oma maksud korralikult ära.
Foto: Liis Treimann

Maksutahte uuringust selgus, et 63% elanikest hindab oma teadmisi Eesti maksusüsteemist heaks ning 90% teab, et maksude tasumise eest saadakse riigilt vastutasuks teenuseid. Kõige madalam on maksuteadlikkus jätkuvalt nooremate ja vähem haritud elanike hulgas. Positiivne on aga see, et mitte-eestlaste seas on viimasel aastal teadlikkus märkimisväärselt kasvanud.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liina LeitenTeabekeskuse arendusjuhtTel: 51 84 004
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077