Autor: Villu Zirnask • 14. detsember 2021

Majandusteadlased: maksukuulekuse määrate sina ja su sõbrad, mitte valitsus

Maksudest hoidumise motiivide hulgas on isiklike ja sotsiaalsete normidega seotud tegurid olulised maksukäitumise ennustajad. Sellisele järeldusele jõudsid majandusteadlased Natalia Levenko ja Karsten Staehr, analüüsides maksu- ja tolliameti (MTA) küsitluste andmeid aastatest 2018–2020.
Foto: Pixabay

Kinnitust ei leidnud sotsiaalse õigluse ja vastastikkuse hüpotees, mille kohaselt mõjutab maksukohustuste täitmist rahulolu avalike teenustega ja maksukoormuse jaotumise tajutav õiglus.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077