Autor: Finantsuudised.ee • 14. detsember 2021

Oktoobris laekus makse poole rohkem kui aasta varem

Oktoobri eest tasuti maksu- ja tolliametile 1,088 miljardit eurot maksutulu, mida on 55,7 protsenti rohkem kui aasta tagasi. Septembriga võrreldes suurenes maksutulu 40,1 protsenti, kirjutab rahandusministeeriumi pressiteates fiskaalpoliitika osakonna analüütik Rait Kiveste.
Mootorikütuste kallinemine pani tarbijaid eelistama soodsamat biolisandiga bensiini ja see avaldas mõju ka kütuseaktsiisi laekumisele.
Foto: Liis Treimann

Käesoleva aasta kümne kuuga on eelarve tuludest täidetud 96,0 protsenti, mis on 5,7 protsendipunkti enam kui mullu samal ajal. Maksutulu hoogne kasv tulenes eelkõige II pensionisambast lahkujate erakorralisest tulumaksu laekumisest.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077