Autor: Finantsuudised.ee • 5. aprill 2022

Eesti saavutas ELi miinimummaksu läbirääkimistes veel ühe olulise võidu

Euroopa Liidu majandus- ja rahandusnõukogu (Ecofin) arutas täna üleilmse miinimummaksu direktiivi eelnõu üle. Eesti on pidanud viimastel nädalatel sel teemal keerulisi läbirääkimisi ning saavutas rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse kinnitusel kokkuleppe ja erandi, mille järgi Eestil oleks õigus suurkorporatsioonide miinimummaksu rakendamist edasi lükata kuni 2030. aastani.
Euroopa Liidu majandus- ja rahandusnõukogu tänane istung, keskel rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus.
Foto: Alexandros Michailidis

Kõigi ettevõtete jaoks, kes ei kuulu 750miljonilise käibega kontserni, ei muutuks Eesti saavutatud kokkuleppe järgi siin teenitud ettevõtte tulu maksustamises midagi ning sellised ettevõtted säilitaksid täielikult praegu kehtiva reinvesteeritud kasumi tulumaksust vabastamise süsteemi.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liina LeitenTeabekeskuse arendusjuhtTel: 51 84 004
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077