Autor: Marge Aasalaid • 28. juuni 2022

Finantsuudised fookuses: OÜ-tamise ja teenuse osutamise piirid

Juba homme, 29. juunil kell 11.05 saad kuulata Äripäeva Raadio eetris värsket saadet “Finantsuudised fookuses”. Saates arutleme OÜ-tamise ehk tegeliku töösuhte varjamise piiride üle ehk millal tuleks teenuse osutamine vormistada töösuhteks.
Saatejuht Paavo Siimann vestleb saates Maksu ja Tolliameti maksuauditi osakonna ümbrikupalga valdkonnajuht Marc Mälteri ja audiitorettevõtte Ernst & Young Baltic juhtivpartner Ranno Tingasega.
Autor: Andres Laanem

Saate avaosas arutavad saatejuht ja finantsõppejõud, Paavo Siimann, Maksu ja Tolliameti maksuauditi osakonna ümbrikupalga valdkonnajuht Marc Mälter ja audiitorettevõtte Ernst & Young Baltic juhtivpartner Ranno Tingas, mis on OÜ-tamine ehkt tegeliku töösuhte varjamine ja mis on näilik tehing ning kuidas see mõjutab nt ettevõtte müüki.

Saates tuleb juttu veel ümbrikupalgast ja kuidas maandada maksuriski. Veel saab saatest teada, kui suure riski võtavad suured ettevõtted, kes ostavad teenust hallis alas tegutsevatelt ettevõtetelt ja millega peab arvestama piiriülese teenuse osutamise puhul. Teemad on näitlikustatud erinevate kohtukaasustega. Lisaks pööratakse tähelepanu erisustele, mis tekivad piiriülese teenuse osutamisega.

Saadet saab järgi kuulata kolmapäeval, 29. juuni õhtul kell 17 või laupäeval, 2. juulil kell 12. Lisaks on saade järelkuulatav Soundcloudis kolmapäeval, 29. juunil alates kella 12.00.

Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Marge AasalaidFinantsuudised.ee juhtTel: 52 80 443
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077