Autor: Finantsuudised.ee • 2. september 2022

Rahavood Venemaa ja Valgevene suunal on sõja tõttu järsult vähenenud

Rahapesu Andmebüroo analüüsi kohaselt on Vene-Ukraina sõja esimestel kuudel ootuspäraselt järsult vähenenud Vene ja Valgevene isikute hoiused Eestis ning piiriülesed ja Eesti pangakaartidega tehtud maksed ja nendega sularaha väljavõtmine Venemaal. Samuti vähenes Eesti virtuaalvääringu teenuse pakkujate vahendatud käive Vene klientidele.
Foto: Aron Urb

Alates sõja algusest vähenesid piiriülesed maksed Venemaalt Eestisse 18% (92,6 miljoni euroni mais 2022) ja maksed Eestist Venemaale 40% (72,9 miljoni euroni). Piiriüleseid makseid Valgevenega iseloomustavad väiksemad mahud, hüplikkus ning samuti langustrend.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077