Autor: Villu Zirnask • 18. oktoober 2022

Millal saab töötaja teadmine maksupettusest ettevõtte teadmiseks?

Riigikohus tegi otsuse maksu- ja tolliameti (MTA) ning Tartu Mill AS vaidluses 2016. aasta maksuotsuse üle, milles MTA nõudis 2012.-2013. aasta tehingute eest rohkem kui miljoni euro käibemaksu tasumist. MTA hinnangul kasutas Tartu Mill neis tehinguis teisi äriühinguid eesmärgiga tehingutest üksnes jätta mulje ning luua sisendkäibemaksu mahaarvamise õigus.
ASi Tartu Mill hooned.
Foto: Väinu Rozental

Tartu Mill väitis, et ta polnud teadlik, et asjasse segatud osaühinguid kasutatakse maksupettuse toimepanemiseks: „Sellist teadlikkust ei saa kaebajale omistada tema ostujuhi kaudu [kes neid tehinguid korraldas]. Tegemist oli kuritegeliku ründega, milles osales [Tartu Milli] ostujuht ja mis oli lisaks riigile suunanud ostujuhi ka tööandja vastu.”

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077