Autor: Finantsuudised.ee • 24. november 2022

Euroopa Kohus pööras kasusaajate avalikustamise peapeale

Euroopa Kohus tegi 22. novembril otsuse, milles tunnistas kehtetuks Euroopa Liidu rahapesuvastase direktiivi sätte, mis näeb ette, et äriühingute tegelikke kasusaajaid käsitlev teave peab olema igal juhul üldsusele kättesaadav.
Eesti Maksumaksjate Liidu juhatuse liige Lasse Lehis.
Foto: Raul Mee

Euroopa Kohus leidis, et üldsuse juurdepääs tegelikke kasusaajaid käsitlevale teabele kujutab endast Euroopa Liidu põhiõiguste harta artiklitega 7 ja 8 kaitstud põhiõiguste (eraelu puutumatuse ja isikuandmete kaitse) rasket riivet, kirjutab Eesti Maksumaksjate Liit pressiteades.

Finantsuudised.ee toetajad:
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Marge AasalaidFinantsuudised.ee juhtTel: 52 80 443
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077