Autor: Finantsuudised.ee • 9. detsember 2022

Eesti ettevõtted on investeerinud välismaale üle 11 miljardi euro

Viimase 30 aasta jooksul on Eesti ettevõtted teinud välismaale otseinvesteeringuid 11,4 miljardi euro väärtuses, selgub Tartu Ülikooli majandusteaduskonnas valminud analüüsist „Eesti ettevõtete Eestist välja tehtavate välisinvesteeringute uuring“. Enim on investeeritud Leetu, Lätti, Küprosele, Soome ja Suurbritanniasse.
Uuringu töögrupi juht professor Urmas Varblane.
Foto: Eiko Kink

„Välismaale otseinvesteeringuid teinud Eesti ettevõtete arv on aastatega jõudsalt kasvanud. Kui näiteks 1998. aastal oli selliseid ettevõtteid 152, siis 2021. aasta lõpuks juba 1246,“ ütles uuringu töögrupi juht professor Urmas Varblane.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077