Autor: Marge Aasalaid • 10. veebruar 2023

Finantsjuht: parim mõõdik oma ettevõttele tuleb ise välja mõelda

Kuigi üheks pühamõõdikuks võib nimetada raha, siis sellel on väga palju erinevaid nüansse. Raha pangakontol ei näita alati, et ettevõttel läheb hästi, märgib finantsjuht Anneli Aljas. Äri kasvatamiseks tulevad appi erinevad mõõdikud, sageli tuleb see õige mõõdik ise välja mõelda.
Eurora finantsjuht Anneli Aljas ja Helmese arendusjuht Meelis Lang selgitavad, kuidas mõõdikute abil ettevõtet kasvatada.
Foto: Andres Laanem

Kuigi igas valdkonnas on omad mõõdikud, siis kõige parem mõõdik on selline, mis kataks kogu ettevõtet. See pole aga tehnoloogiaidu Eurora finantsjuhi Anneli Aljase sõnul mõõdik, mille leiab raamatust, vaid tuleb ise välja mõelda. “Tulin autoga ükskord üksinda Pärnu Finantskonverentsilt Tallinnasse ja mõtlesin tol hetkel välja enda ettevõtte jaoks sellise mõõdiku, mis nüüd on juba rohkem 10 aastat seal igapäevaselt kasutuses ning mis katab tegelikult kõiki kõige tähtsamaid rolle ja lisaks on see niivõrd lihtne ja loogiline, et kõik inimesed saavad sellest aru,” tõi Aljas näite.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077