Autor: Finantsuudised.ee • 15. veebruar 2023

Eesti Pank: pankade täiendav maksustamine pole kasulik

Eesti Panga nõukogu teisipäeval toimunud korralisel istungil selgitas keskpanga president Madis Müller, et pankade kasumite erakorralise maksustamise idee rakendamine võib muuta raha hoiustamise ja laenamise pangaklientide jaoks edaspidi vähem soodsaks.
Eesti Panga president Madis Müller.
Foto: Raul Mee

Keskpanga presidendi Madis Mülleri sõnul tasub mõelda, mida Eesti ühiskond ennekõike pangandusest ootab. „Kui eesmärk on Eesti laenuvõtjate ja hoiustajate jaoks võimalikult headel tingimustel pangateenused ehk siis kõrgemad hoiuse- ja soodsamad laenuintressid, siis töötaks pankade täiendav erakorraline maksustamine sellele eesmärgile vastu.“

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077