Autor: Finantsuudised.ee • 29. märts 2023

E-residentide ettevõtted tõid mullu rekordilise maksutulu

2022. aastal laekus e-residentide Eesti ettevõtetelt maksudena riigikassasse 48,4 miljonit eurot, mis tähistab programmi ajaloos uut rekordit. Võrreldes aasta varasema perioodiga kasvas e-residentide ettevõtetelt laekuv maksutulu 46% võrra.
Foto: Brand Estonia

E-residentide ettevõtete tasutud maksud on viimastel aastatel kiiresti suurenenud – veel 2020. aastal oli maksutulu 17,5 miljonit eurot, 2021. aastal juba 32,5 miljonit. Läbi aegade on programmi senine majanduslik mõju riigile (maksutulu ja riigilõiv) olnud 157 miljonit eurot, edastab e-residentsuse programmi pressiteade.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077