Autor: Finantsuudised.ee • 20. aprill 2023

Uuring: töötajatele mõeldud maksuvõidust võtavad tööandjad suure osa endale

Tulumaksumäära plaanitud tõstmine kergitab tõenäoliselt ka keskmist brutopalka, samas maksuvaba tulu tõusust ja maksuküüru kaotamisest lisanduva raha võtavad tööandjad ilmselt suuresti endale, viitab Sisekaitseakadeemia lõputööna läbiviidud uuring.
Uurimistöö juhendaja, Sisekaitseakadeemia finantskolledži professor Indrek Saar.

Polina Hudelaineni Sisekaitseakadeemia finantskolledži lõputööna valminud uuring analüüsis Eesti seniste maksutõusude ja -languste edasikandumist palkadesse ja hindadesse, tuginedes statistikaameti ja Eurostati kogutud andmetele aastatest 2014–2021.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077