Autor: Finantsuudised.ee • 5. mai 2023

Uuring: iga viies Eestis elav inimene kaalub ettevõtlusega alustamist

Ligi 20% Eestis elavatest inimestest sooviksid lähiajal hakata ettevõtjaks, selgus SEB poolt Balti riikides läbi viidud tarbijauuringust. Uuringus osalenutest 47% ei näe aga, et järgmise kolme aasta jooksul võiksid nad ettevõtlusega alustada või tegeleda.
SEB Eesti väikese- ja keskmise suurusega ettevõttete segmendijuht Maarja-Maria Aljas.
Foto: SEB Pank

Eestis aasta-aastalt aina enam inimesi, kes kaaluvad ettevõtlusega alustamist, ütles SEB Eesti väikese- ja keskmise suurusega ettevõttete segmendijuht Maarja-Maria Aljas. „Äriregistri andmetel registreeriti 2022. aastal uusi osaühinguid Eestis 20 586 ning samas suurusjärgus on see olnud viimasel viiel aastal,“ tõi Aljas välja. Tegevusvaldkondadest on populaarsemad hulgi- ja jaekaubandus, mootorsõidukite remont ja kutse-, teadus- ja tehnikaalane tegevus, millega tegeleb äriregistri statistika kohaselt üle veerandi Eestis tegutsevate ettevõtetest (hulgi- ja jaekaubandus; mootorsõidukite ja mootorrataste remont 13,47% ja kutse-, teadus- ja tehnikaalane tegevus 12,69%).

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077