Autor: Finantsuudised.ee • 11. mai 2023

Välisriikide ametiasutuste pöördumised viitavad kahtlasele rahale

Rahapesu Andmebüroo ülevaade välisriikidest laekunud päringutest 2022. aastal osutab Eestis loodud juriidiliste isikute ärakasutamisele kuritegeliku kahtlusega vahendite liigutamisel. Möödunud aastal esitati Rahapesu Andmebüroole 562 välispäringut või spontaanset infoedastust.
Foto: Rahapesu Andmebüroo

Eestiga seotud viimaste aastate tehingute maht, mille väärtust päringud kajastasid, oli ligi 63 miljonit eurot. Nii tehingute maht kui ka välispäringute arv on vähenenud seoses päringute lõppemisega Läti ABLV panga kriminaalasja ja mitme teise suure juhtumi osas varasematest aastatest.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077