Autor: Finantsuudised.ee • 26. mai 2023

Uuring: pooled valivad kulude kärpimise, muret teeb palgakasv

Intrumi viimase Euroopa maksearuande (European Payment Report 2023) leiud heidavad valgust Eesti ettevõtjate kasvavale murele seoses nende suutlikkusega vastata töötajate kasvavatele palgasoovidele. Märkimisväärne osa ehk 69% Eesti ettevõtjatest väljendas suurenenud palgaootuse täitmise pärast muret, mis on võrreldes Läti (58%) ja Leeduga (52%) oluliselt suurem näitaja.
Intrum Balticsi tegevdirektor Ilva Valeika.
Foto: Raimonds Birkenfelds

Samas tuuakse raportis välja, et ligi pooled (48%) Eesti ettevõtetest kaaluvad kulude kärpimist, et lahendada arvukaid finantsprobleeme ja tulla toime kasvavate personalikuludega. Eelkõige uurivad kulude vähendamise võimalusi suured ettevõtted (56%) ja sektoritest pangandus ning rahandus (69%), telekommunikatsioon (64%) ja kindlustus (62%).

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077