Autor: Finantsuudised.ee • 19. juuni 2023

Euroop Komisjon: uued eeskirjad soodustavad piiriüleseid investeeringuid

Euroopa Komisjon tegi täna ettepaneku uute eeskirjade kohta, et muuta kinnipeetava maksu menetlused ELis investorite, finantsvahendajate (nt pangad) ja liikmesriikide maksuhaldurite jaoks tõhusamaks ja turvalisemaks.
Euroopa Komisjon tahab elavdada piiriüleseid investeeringuid.
Foto: Erik Prozes

Mõiste „kinnipeetav maks“ viitab näiteks olukorrale, kus ühes ELi liikmesriigis elav investor on kohustatud maksma maksu teises liikmesriigis teenitud intressidelt või dividendidelt. Sageli on see nii piiriüleste investorite puhul. Sel juhul on paljud ELi liikmesriigid sõlminud lepingud, millega välditakse sama isiku või äriühingu topeltmaksustamist. Need lepingud võimaldavad piiriülesel investoril esitada teises liikmesriigis tasutud enammakstud maksu tagastamise taotluse.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077