Autor: Finantsuudised.ee • 14. august 2023

Teenused kahandasid jooksevkonto miinust

Kiirhinnangu põhjal oli Eesti maksebilansi jooksevkonto juunis 20 miljoni euro suuruses puudujäägis, teatas Eesti Pank.
Turistid kasvatasid juunis reisiteenuste eksporti 3 protsendi jagu.
Foto: Liis Treimann

Nii kaupade väljavedu kui ka sissevedu kahanesid aastaga 10%. Kaupade konto negatiivne saldo vähenes 34 miljoni euro võrra, 188 miljoni euroni. Nagu eelmistelgi kuudel, kahanes enim mineraalsete kütuste ning puidu ja puittoodete sisse- ja väljavedu. Transpordivahendite sisse- ja väljavedu seevastu kasvas.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077