Autor: Finantsuudised.ee • 31. august 2023

Kontaktivabade maksete hulk on suurenenud üle 20%

Eesti Panga kaardimaksete statistika näitab, et Eestis väljastatud kaardimaksete arv on käesoleva aasta teises kvartalis kasvanud 7%, kuid kontaktivabade maksete hulk koguni 23%. SEB Balti kliendianalüüsi ja andmeteaduse juht Lennart Kitt ja SEB kaupmeeste makselahenduste juht Karl Oskar Haak tõdevad, et nutilahendustele altimaks on muutunud nii kliendid kui ka kaupmehed.
SEB Balti kliendianalüüsi ja andmeteaduse juht Lennart Kitt tõdeb, et nutilahendustele altimaks on muutunud nii kliendid kui ka kaupmehed.

Kaardimaksete arv on Eestis aasta-aastalt kasvanud ning SEB Balti kliendianalüüsi ja andmeteaduste juhi Lennart Kitti sõnul tehakse Baltikumis täna kaks kolmandikku maksetest pangakaardiga. „Selle aasta juunis tegid SEB kliendid 73% kulutuste mahust kaardimakse kaudu ehk vaid iga neljas euro kulutati paberrahas,“ ütles Kitt lisades, et ligi 15% kaardimaksetest tehakse omakorda internetis e-poodides kauba või teenuste eest tasudes.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077