Autor: Finantsuudised.ee • 4. oktoober 2023

Maamaksu maksjate hulk suureneb

Maksu- ja tolliameti (MTA) e-teeninduses on tänasest avatud 2024. aasta maamaksu prognoosikuva. Möödunud aastal läbi viidud korralise maade hindamisega seoses on hüppeliselt tõusnud nende inimeste hulk, kelle maamaks on üle 5 euro, mis tähendab, et MTA väljastab neile maksuteate.
Maksu- ja tolliameti e-teeninduses saab vaadata oma maamaksu suurust.
Foto: Liis Treimann

2023. aastaga võrreldes on umbes 16 000 uut maaomanikku ja ligi 59 000 maaomanikku, kelle varasem maamaksukohustus on jäänud alla 5 euro ehk maksuteadet neile väljastatud pole. Seega on 2024. aastal uusi maksumaksjaid ca 75 000.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077