Autor: Villu Zirnask • 13. november 2023

Eesti pensionifondidesse tuleb raha rohkem kui läheb välja, aga Eestisse jääb sellest väike osa

Teise samba pensionifondide Eestisse tehtud investeeringute osakaal oli kolmanda kvartali lõpus 18%, mis jäi eelmise kvartali tasemele, teatas Eesti Pank. Kolmanda samba fondide Eestisse tehtud investeeringute osakaal oli 6%, kvartaliga kahanes see 1 protsendipunkti võrra.
Foto: Liis Treimann

Teise samba varade maht oli kokku 4,64 miljardit eurot, Eestisse on sellest investeeritud 835 miljonit eurot. Kolmandas kvartalis kasvas varade maht 1% ehk 24 miljoni ja aastaga 17% ehk 676 miljoni euro võrra.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077