Autor: Villu Zirnask • 2. jaanuar 2024

Eesti tuumajaamaraport rahastamisest: ka mõnel baaspunktil on projekti kapitalimahukuse tõttu elektri lõpphinnale märgatav mõju

Äärmiselt oluline on Kanada referentsprojekti tähtaegne ja planeeritud eelarves elluviimine, nendib valitsuse tuumaenergia töörühm raportis „Tuumaenergia kasutuselevõtmise võimalused Eestis“, kirjeldades tuumajaamaehituse rahastamist. See osa raportist põhineb peamiselt Fermi Energia senistel plaanidel ja analüüsidel.
Rohelise ja sinisega on tähistatud kohad, kuhu SMRi rajamine pole esmase ruumianalüüsi järgi välistatud. Allikas: Skepast&Puhkim, Steiger; tuumaenergia töörühma raport.

„Oluline on varane koostöö võimalike laenuandjatega parima võimaliku intressimäära saamiseks, sest ka mõne baaspunkti muutusel on projekti kapitalimahukuse tõttu elektri lõpphinnale märgatav mõju. Äärmiselt oluline on seejuures referentsprojekti tähtaegne ja planeeritud eelarves elluviimine Kanadas,“ nõustub töörühm.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077