Autor: Finantsuudised.ee • 22. jaanuar 2024

EY Baltimaade uuring: AI-l põhinevate finantsteenuste pakkujad arvestagu, et eestlased ei usalda AI-d

EY ja uuringufirma Norstat Balti riikides tehtud uuring suhtumisest tehisintellektil (AI) põhinevatesse tehnoloogiatesse ja nende kasutamisse näitas, et Eesti inimestest 53% arvab, et AI-l põhinevad tehnoloogiad parandavad tööviljakust (28% on vastupidisel arvamusel).
EY Eesti partner Siim Aben
Foto: EY

Usaldus tehisintellektil põhinevate lahenduste vastu on Eestis kõigist Balti riikidest madalaim: vaid veidi vähem kui iga kolmas Eesti elanik (29%) usaldaks AI-lahendusel põhinevat teenust või toodet, ligi pooled (49%) aga mitte. 40% eestimaalastest eeldab, et AI muudab nende elu paremaks, 34% usub aga vastupidist.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077