Autor: Finantsuudised.ee • 12. veebruar 2024

Nordica erikontroll: nõukogu kiitis juhatuse projekte heaks ka finantsanalüüse nägemata

Nordic Aviationi esimened lennud Tallinna Lennujaamast.2015. aastal.
Foto: Andres Haabu
„Esines juhtumeid, kus nõukogu nõudis juhatuselt täpsemate finantsanalüüside esitamist, kuid kiitis projekti elluviimise või lepingu sõlmimise enne heaks, kui juhatus nõukogu soovitud andmed esitas,“ tõdevad EY ja adokaadibüroo Fort erikontrolli kokkuvõttes Nordic Aviation Groupi kohta. „Kui projekti kestel asjaolud muutusid, siis nende muudatuste mõju ettevõttele ja projekti kasumlikkusele nõukogus enamasti ei arutatud.“

Erikontrolli käigus analüüsiti 7 Nordic Aviation Groupi (NAG) ja tema tütarfirma Regional Jeti (RJ) aastate 2020-2023 projekti. Tasuvusanalüüsid olid tehtud kõikide erikontrolli perioodil alustatud projektide kohta.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077