Autor: Finantsuudised.ee • 27. veebruar 2024

Automaksu vastu on kolmveerand Eesti inimestest

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut viimasest küsitlusest selgub, et 76% inimestest ei toeta automaksu ning 19% toetab. Küsitluse viis läbi Norstat Eesti AS.
Automaksule on elanike seas suur vastuseis.
Foto: Andras Kralla

Valitsus soovib alates 2025. aastast kehtestada Eestis mootorsõidukimaksu ning vastav eelnõu läbis käesoleval kuul riigikogus esimese lugemise. Automaksu kehtestamisele on tugevalt vastu opositsioon ning praegusel kujul on automaks tekitanud erimeelsusi ka koalitsioonis. Ühiskonnauuringute viimases küsitluses uuriti, milline on hetkel inimeste arvamus automaksu osas.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077