Autor: Finantsuudised.ee • 9. mai 2024

MTA sai platvormidelt andmed, hakkab neid võrdlema tuludeklaratsioonidega

Platvormide haldajad edastasid Maksu- ja Tolliametile (MTA) esimest korda andmed kasutajate eelmisel aastal nende vahendusel teenitud tulude kohta. Siiani laekunud andmete põhjal teenis platvormidel tulu ligi 20 000 eraisikut, kelle osas teeb MTA võrdluse nende enda tuludeklaratsioonil esitatud andmetega.
Maksu- ja tolliameti peadirektor Raigo Uukkivi.
Foto: Andras Kralla

„Lisaks tõhusamale kontrollile on andmete eesmärk muuta eraisikutele platvormide kaudu teenitud tulu deklareerimine tulevikus lihtsamaks. Plaanime kogutud andmete põhjal hakata tuludeklaratsioone eeltäitma, nagu praegu teeme seda palga andmetega,“ sõnas Maksu- ja Tolliameti peadirektor Raigo Uukkivi.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077