Autor: Finantsuudised.ee • 10. mai 2024

Joogitootjad kaebasid magusamaksu peale Euroopa Komisjonile

Advokaadibüroo Sorainen andis Karastusjookide Tootjate Liidu nimel sisse kaebuse Euroopa Liidu konkurentsidirektoraati, kuna eelnõu viitab ebaseaduslikule riigiabi andmisele ning valitsus pole riigiabi andmise luba taotlenud.
Soraineni partner ja vandeadvokaat Allar Jõks
Foto: LIIS TREIMANN

Soraineni advokaatide analüüsi kohaselt on nn magusamaksu eelnõu on vastuolus Euroopa Liidu õigusega. Kahtluste kinnitamisel tuleb ebaseaduslik riigiabi tagasi maksta ning nõudeõigus tekib ka kahju saanud tootjatel, edastab Karastusjookide Tootjate Liidu pressiteade.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077