Autor: Finantsuudised.ee • 14. mai 2024

Eesti ei toeta platvormide kaudu mittekäibemaksukohustuslaste maksustamist

ELi rahandusministrid arutasid teisipäeval Brüsselis digiajastu käibemaksupaketti, mille üht osa ehk platvormimajanduses mittekäibemaksukohustuslaste maksustamist Eesti pakutud kujul toetada ei saa, teatab rahandusministeerium.
Rahandusminister Mart Võrklaev
Foto: Andras Kralla

Euroopa Komisjoni vastava ettepaneku kohaselt peavad platvormid nende vahendusel osutatava majutus- ja reisijaveo teenusele lisama käibemaksu, kui neid osutab eraisik või väikeettevõte, kes ise käibemaksukohustuslane pole. See ei ole maks platvormidele, vaid see on maks nimetatud isikute osutatavatele teenustele.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077