Autor: Anu Jõgi • 19. juuni 2024

Eesti langes konkurentsivõime edetabelis suurelt

Eesti langes Lausanne´i Juhtimise Arendamise Instituudi koostatud riikide rahvusvahelise konkurentsivõime tabelis seitse kohta ja kukkus keskmike sekka ehk 67 riigi võrdluses 33. kohale.
Foto: Liis Treimann

Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Peeter Raudsepp märkis teates, et tegu on teise järjestikuse aastaga, kus me konkurentsivõime edetabelis langeme. „Kui eelnevalt oli võimalik väita, et languse on põhjustanud Ukraina sõjaga seonduv, siis nüüd on seda oluliselt keerulisem teha, sest näiteks Läti on edetabelis tõusnud kuus kohta ning Leedu kaks kohta ning ka neid mõjutab Ukrainas toimuv,“ ütles ta.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077