Autor: Finantsuudised.ee • 20. juuni 2024

Eksportivate ettevõtete laenude ja käenduste tagamine sai lisaraha

Valitsus andis tänasel istungil majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalole volituse suurendada Ettevõtluse ja Innovatsioonisihtasutuse (EIS) sihtkapitali 50 miljoni euro võrra. Selle abil saab EIS jätkata tõrgeteta Eesti eksportivatele ettevõtetele vajalike laenude ja käenduste pakkumist, et toetada Eesti ettevõtete välisturgudele laienemist.
Majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo
Foto: Andras Kralla

„Välisturgudele laienemine on ettevõtte jaoks riskantne projekt ning riigid üldiselt toetavad selles oma ettevõtteid käendustega ja vajadusel ka laenudega. Tänane EISi sihtkapitali suurendamise otsus annab Eesti ettevõtjatele müügitehingute läbirääkimistel rahalise kindluse ja selle, et pikemalt läbiräägitavaid ekspordiprojekte on võimalik finantseerida ka paari-kolme aasta pärast,“ sõnas majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077