Autor: Finantsuudised.ee • 26. juuni 2024

FI juhatuse liige selgitab, kellele laieneb uus krediidiinkassode seadus

Riigikogu võttis 12. juunil vastu krediidiinkassode ja -ostjate seaduse. Järelevalve alla ei tule sugugi kõik inkassoettevõtted, vaid need, kes tegelevad krediidilepingutest tulenevate võlgade sissenõudmise või nende ülesostmisega.
Finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer

„Kui inkassoettevõte tegeleb oma peamise ja püsiva tegevusena viivituses oleva krediidiasutuse või krediidiandja viivises oleva krediidilepingu sissenõudmisega, siis on tegemist krediidiinkassoga ja tal peab olema järgmise aasta 1. jaanuariks ette näidata Finantsinspektsiooni tegevusluba,“ selgitab Finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer inspektsiooni blogis.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077