Autor: Finantsuudised.ee • 26. juuni 2024

Uuring: 1% majanduskasvu muudab 500 probleemset ettevõtjat tublideks maksumaksjateks

Euribor, töötuse määr ega tarbijahinnaindeks Eesti ettevõtete maksukuulekust ei mõjuta, aga tugev seos on olemas majanduskasvuga – 1% sisemajanduse kogutoodangu kasvu vähendab maksuvõlglaste arvu ligi 530 ettevõtte võrra, selgub Sisekaitseakadeemia lõputööna valminud uuringust.
Uurimistöö soovitab majanduse seisu halvenedes suunata ressurssi ettevõtjate nõustamisse.
Foto: Andras Kralla

Äsja Sisekaitseakadeemias lõputöö “Majanduskeskkonna mõju Eesti ettevõtete maksuvõlgadele perioodil 2017–2023” kaitsnud Julia Kruptšenkova sõnul on oluline, et maksukogumist puudutavaid otsuseid langetataks teaduspõhiselt, mis vähendab pingeid ja tõstab efektiivsust.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077