Autor: Villu Zirnask • 9. juuli 2024

BBB- reitinguga Eesti Energia hübriidvõlakirjade reiting on ainult B+

S&P Global Ratings teatas, et andis Eesti Energia AS-i tähtajatutele allutatud hübriidkapitaliväärtpaberitele reitingu B+. Eesti Energia üldine krediidireiting on kaks pügalat kõrgem (BBB-).
Foto: S&P Global

„Eesti Energial on võimalik väärtpabereid lunastada suvalisel kuupäeval kolme kuu jooksul vahetult enne esimest tingimuste muutmise kuupäeva (mis ei ole varasem kui 5,25 aastat pärast emiteerimist), seejärel kord aastas igal intressimaksepäeval,“ selgitas S&P võlakirjade tingimusi. „Meie arvates vähendavad ettevõtte avaldatud kavatsused koos vajadusega tugevdada oma finantsstruktuuri, et suurendada investeeringuid rohelisemasse tootmisse ja elekrivõrkudesse, tõenäosust, et ettevõte ostab väärtpaberid turult tagasi.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077