Autor: Villu Zirnask • 12. detsember 2023

Uuring: Eesti jaekaubandusele on üldiselt iseloomulik madal kasumlikkus

„Paistab, et 2023. aastal on jaekaubanduse juurdehindlus kasvanud ja pärast 2022. aasta tugevaid hinnašokke on taastunud ka kasumlikkus,“ märgib konkurentsiamet uuringus, mille eesmärk oli hinnata, kas üldise kõrge inflatsiooni olukorras esines Eesti toidutootmise- või jaesektoris ettevõtjaid, kes olukorrast ebaõiglast kasu on saanud.
Foto: Andras Kralla

2022. aastal toimus jaekaubandusettevõtetes küll suur müügitulu kasv, kuid erinevate kulude suhe müügitulusse aastases võrdluses kasvas samuti kasvanud, mistõttu sektori ärikasumimarginaal langes konkurentsiameti valimi ettevõtete hulgas 2 protsendipunkti keskmiselt 1,4%ni.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077