Priit Roosimägi • 10 oktoober 2019
Arvamused
Ainult tellijale

Merko finantsjuht: turg vajab uut tasakaalu

Majanduskasvu täpne prognoosimine on küllalt tänamatu ülesanne, kuivõrd see sõltub nii kohalikul, regionaalsel kui ka globaalsel tasemel paljudest teguritest, sh üha enam sellistest, mida on traditsiooniliste majandusteoreetiliste vahenditega keeruline mõõta või modelleerida, kirjutas Merko Ehituse finantsüksuse juht Priit Roosimägi.

Merko Ehituse finantsjuht Priit Roosimägi  Foto: Andras Kralla

Eesti majanduse edasised arengud, sh võimalik kasv või langus ning selle suurus, sõltub suuresti üldistest maailmamajanduse arengutest, sh rahapoliitilistest otsustest peamiselt euroalal, aga ka mujal. Olulisel kohal on rahvusvahelist majandustegevust (kaubavahetus, ressursside piiriülene liikumine) puudutavad poliitilised otsused (globaalsel tasandil eelkõige USA-Hiina kaubandussõda, aga ka Venemaa poliitiline reaalsus ning vastavad sanktsioonid; regionaalsel tasandil näiteks Brexit). Taolistest Eestist sõltumatutest arengutest oleneb Eesti majanduse edasine käekäik tõenäoliselt rohkem kui kohalikust tegevusest ning siinsest keskkonnast. Samas ei saa ka sellest mööda vaadata.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • kord nädalas ilmuva finantsuudised.ee uudiskirja
 • ligipääsu Finantsjuhtimise Infolehe PDFidele
 • Äripäeva Infopanga hõbepaketi
 • parimad pakkumised finantskoolitustele
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  FINANTSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad finantsteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

  Finantsuudised.ee toetajad:

  Bret Metsküla
  Bret MetskülaFinantsuudised.ee juhtTel: 58 117 860
  Rain Jüristo
  Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077