Autor: Priit Roosimägi • 10. oktoober 2019

Merko finantsjuht: turg vajab uut tasakaalu

Majanduskasvu täpne prognoosimine on küllalt tänamatu ülesanne, kuivõrd see sõltub nii kohalikul, regionaalsel kui ka globaalsel tasemel paljudest teguritest, sh üha enam sellistest, mida on traditsiooniliste majandusteoreetiliste vahenditega keeruline mõõta või modelleerida, kirjutas Merko Ehituse finantsüksuse juht Priit Roosimägi.
Merko Ehituse finantsjuht Priit Roosimägi
Foto: Andras Kralla

Eesti majanduse edasised arengud, sh võimalik kasv või langus ning selle suurus, sõltub suuresti üldistest maailmamajanduse arengutest, sh rahapoliitilistest otsustest peamiselt euroalal, aga ka mujal. Olulisel kohal on rahvusvahelist majandustegevust (kaubavahetus, ressursside piiriülene liikumine) puudutavad poliitilised otsused (globaalsel tasandil eelkõige USA-Hiina kaubandussõda, aga ka Venemaa poliitiline reaalsus ning vastavad sanktsioonid; regionaalsel tasandil näiteks Brexit). Taolistest Eestist sõltumatutest arengutest oleneb Eesti majanduse edasine käekäik tõenäoliselt rohkem kui kohalikust tegevusest ning siinsest keskkonnast. Samas ei saa ka sellest mööda vaadata.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077