Autor: Villu Zirnask • 28. november 2020

Saad seda, mida mõõdad eriti suurel skaalal

Villu Zirnask
Hilissügiseti oleme finantsjuhtimise infolehes sageli refereerinud maailma riikide ärikeskkonna iga-aastast võrdlevat uuringut „Doing Business“. Paljud riigid, sealhulgas Eesti, on võtnud selle oma strateegiates ja arengukavades ärikeskkonna arendamise edu mõõdikuks. Ka ettevõtja tasemelt vaadates sisaldas uuring paljugi huvitavat, sest riikide järjestamiseks koondas see hulga detailset infot, kuidas üks või teine äri mõjutav regulatiivne protsess on riigiti korraldatud.

Miks ma sellest uuringust minevikuvormis kirjutan? Sellepärast, et uuring langes kõigile äri- ja finantsjuhtidele tuntud seaduspära „saada seda, mida mõõdad“ ohvriks. Kuna rahvusvaheliselt hakati väga suurt tähelepanu pöörama riigi kohale „Doing Businessi“ edetabelis, hakkasid osad riigid nuputama, kuidas edetabelis väikese vaevaga ettepoole tõusta.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077