Autor: Villu Zirnask • 10. november 2020

Kohalikud omavalitsused saavad õiguse 1,2 miljardit eurot laenu võtta

Foto: shutterstock.com
Riigikogu hakkas menetlema rahanduskomisjon koostatud seadust, mis võimaldab kohalikel omavalitsustel kuni 2027. aastani praegusest rohkem laenu võtta.

Enne tänavust aastat võis kohaliku omavalitsuse finantsjuhtimise seaduse § 34 lõigete 3–4 kohaselt KOVi netovõlakoormuse ülempiir olla kuuekordne põhitegevuse tulemi väärtus või 60% põhitegevuse tuludest, olenevalt sellest, kumb neist on suurem.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077