Autor: Mari Rell • 10. detsember 2021

Teenuste ekspordi väärtus ületas kolmandas kvartalis kriisieelse taseme

Eesti väliskaubandus kasvas kolmandas kvartalis jõudsalt peamiselt kaubanduspartnerite nõudluse toel, kirjutab Eesti Panga ökonomist Mari Rell.
Eesti Panga ökonomist Mari Rell
Foto: Eesti Pank

Kuigi meie kaubanduspartnerite majanduskasv oli kolmandas kvartalis oodatust mõõdukam, püsis ekspordinõudlus kõrge. Meie kaupade ja teenuste eksport oli 30% ja import 28% suurem kui aasta varem. Mõlemas numbris kajastub hindade kasv, sest nii tugev nõudlus kui ka pakkumispoolsed piirangud hoiavad hinnakasvusurve tugevana. Samal ajal tõusevad nii ekspordi- kui ka impordihinnad. Eesti ettevõtete üldine konkurentsiolukord pole aga halvenenud, ehkki see võib tegevusalati erineda.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liina LeitenTeabekeskuse arendusjuhtTel: 51 84 004
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077