Autor: Ege Metsandi • 28. veebruar 2023

Ege Metsandi: valimiste peateema on julgeolek, aga kuidas on lood finantsjulgeolekuga?

Kõige tugevamalt said 2008. aasta finantskriisis kannatada riigid, mis olid finantseerimisel panganduse poole kaldu, Eesti nende hulgas. Seega on meie kõigi huvides, et kapitalituru arendamine oleks Eestis prioriteet, kirjutab FinanceEstonia juhatuse liige Ege Metsandi.
FinanceEstonia juhatuse liige Ege Metsandi
Foto: FinanceEstonia

Praegu on Eesti kapitaliturud kahjuks endiselt oma suuruselt väiksemate seas Euroopa Liidus. Kapitalituru arengu seisukohalt on oluline, et seadustatud saaks tööandjapension. See tooks kohalikule kapitaliturule juurde lisaraha pikaajalisteks investeeringuteks ning tagaks jätkusuutlikuma pensioni vananevale rahvastikule. Tööandjapension on Skandinaavia ja Lääne-Euroopa riikides tavapärane, Ida-Euroopas mitte. Kas liigume Lääne või Ida suunas?

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077