Autorid: Jesse Kivisaari, Karina-Anette Kiristaja • 17. mai 2023

Uuendused äriõiguses võivad tekitada tehingute maailmas probleeme

Jõustuv äriregistri seadus toob ühelt poolt kaasa suurema läbipaistvuse osaühingu osadega tehingute tegemisel, samas aga murrab ka tehingutöös seni kasutusel olnud praktikaid ning nõuab tehinguprotsesside üle vaatamist, kirjutavad Jesse Kivisaari ja Karina-Anette Kiristaja advokaadibüroost Cobalt.
Advokaadibüroo Cobalt valdkonnajuht Jesse Kivisaari ja sama büroo jurist Karina-Anette Kiristaja
Foto: Erakogu

Kui siiani on osaühingu osanike nimekirja pidamine olnud juhatuse kohustus, siis äriseadustiku ja uue äriregistri seaduse teise muudatuste etapiga nähakse alates 1. septembrist 2023 ette, et osanike nimekirja hakkab pidama äriregister. Kehtiva regulatsiooni kohaselt on e-äriregistris olevatel osanike andmetel informatiivne tähendus.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077