Autor: Marge Aasalaid • 17. mai 2023

Kas turbulentne aeg tõukab roheinvesteeringuid tagant?

Soodsama rohelaenu puhul pole küsimus ainult selles, kas suudetakse oma laen tagasi maksta, vaid pigem selles, milline on selle laenu abil tehtava tegevuse laiem mõju keskkonnale ja ühiskonnale, tõdesid Martin Mäesalu ja Kevin Gerretz Advokaadibüroost Ellex Raidla.
Martin Mäesalu ja Kevin Gerretz Pärnu Finantskonverentsil.
Foto: Raul Mee

Euribor on tugevalt mõjutamas ettevõtete finantseerimisotsuseid, aga rahastajate jaoks on üha olulisem väljalaenatava raha laiem mõju. Mis on aga ettevõtete võimalused kaasata raha kasutades ära jätkusuutlikku agendat ning saada parem ligipääs finantseerimisele või saada intressimäär soodsamaks? Ühiselt kliima negatiivseid mõjusid vähendades, tuleb paramatult heitmeid vähendada ja ressursse jätkusuutlikumalt tarbima. Aga teiselt poolt on Euroopa Liit võtnud eesmärgiks suunata majandust jätkusuutlikuma tegevuse poole läbi finantssektori luues selleks vastava õigusliku raamistiku.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077