Autor: Paul Mueller • 5. märts 2024

Majandusteadlane: süsinikukrediitide turg loob stiimuli võtta mets maha, et seejärel teenida CO2-ärist

Möödunud aasta ÜRO kliimakonverentsi (COP28) kirjeldati ka kui süsinikukrediitide laata, kus osalevad ettevõtted ja riigid kiitsid oma moodsat kaupa – süsinikukrediite. Olgugi, et süsinikuheitme säärasel viisil kompenseerimise tõhusus on väga küsitav.
Foto: easternmar/FreeImages.com

Vaatame näiteks „lihtsat“ süsiniku vähendamise projekti, millega säilitatakse ruutkilomeeter vihmametsa. Oletame, et Saksa või Prantsuse energiaettevõte, mis on lubanud saavutada netonulli, otsustab ehitada tuulepargi asemel gaasijaama, sest see on odavam ja töökindlam. Kuid tänapäevased gaasijaamad, kuigi nende heitkogused on ajaloolises võrdluses madalad, eraldavad siiski märkimisväärses koguses CO2.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077