Autor: Tõnu Mertsina • 2. mai 2024

Mertsina: majanduslangus taandub visalt, kuid üha enam tegureid toetab kasvu taastumist

Jaekaubandusettevõtete müügimahu langus esimesel kvartalil küll aeglustus, aga kui lisada sellele mootorsõidukite müük, oli pilt oluliselt kehvem, ütleb Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Foto: Raul Mee
Esimese kvartali SKP langus 2,1% aastases võrdluses vastas üldjoontes meie ootusele. Kuigi statistikaameti pressiteates on kirjas, et SKP jäi neljanda kvartaliga võrreldes samale tasemele, näitab meie esialgne arvestus, et see oli siiski veidi väiksem ja seega majanduslangus jätkus.

Tuleks arvestada, et statistikaameti SKP kiirhinnang on esialgne arvestus, mis võib täpsustatud andmete põhjal hiljem mõnevõrra muutuda. Lisaks sellele on SKP kiirhinnang sesoonselt ja tööpäevade arvuga korrigeeritud arvestus, mis on viimasel viiel aastal erinenud korrigeerimata ja Eesti avalikkuses kõige rohkem kasutatavatest andmetest keskmiselt 0,6 protsendipunkti.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077